35 week

Sy dah 35 week skrg...blh mkn durian ke? 1st bby tak tahu

100 Balas

sy mkn je sis. tp bepada2 lah.. 🤣🤣.lps tu bykkan minum air putih k. sedap nya durian. sy ngidam mkn durian hr tu.. ms mula2 bunting. skg bunting sy 35w 5day 😊sy mmg hantu durian.. dr bunting ank prtm smpai bunting ank no 6 skg .kdg2 smpai 1 biji sy hantam. 🤣lps tu rilex dulu. esk2 lusa smbung balik.

di minggu 30 aritu jz dua ulas aje makan dan minum air lbh, mkn buah manggis, rambutan jugak .. tak berani nak sentuh lbh sbb durian amat panas kata org tua, setakat merasa aje la..be cautious aje. now im at 35 weeks alhamdulillah ok tp aritu dgn cuaca panas, preggy naturally panas mmg rasa lbh panas tak comfort..

Boleh jek, tp mkn la seulas dua jgn sampai satu biji.. sye awal pregnant pon mengidam sangat2. Mak bg jek makan rasa asalkan badan kita ok. Xde rasa panas mlm tu. Sye mula2 mkn seulas dlu nk tgk ada apa2 x, alhamdulillah ok.. esoknya mkn 3 ulas bg lepas mengidam.. hehehee

Pregnancy pertama saya makan durian mase 1st trimester jadi bleeding so tak makan dah. Pregnancy kedua & ketiga saya makan durian masa 2nd and 3rd trimester dengan agak dahsyat juge.. alhamdulillah ok tapi berpadalah mesti folo dengan minum air.. jangan mkn sekaligus..

sy makan je.. tp makan durian kampung je. durian kampung isi sikit2 je dkt ulas dia.. jd sy makan berulas2 lah.. 😆😆😆 lebih 20 ulas sy makan. mak mertua siap masak pulut santan lg. sy makan je mcm biasa... 🤗🤗🤗 sy makan durian waktu kandungan sy minggu 35

saya makan je..tk terkira berapa ulas, dah puas makan, saya minum air dalam tempurung durian tu. okay je Alhamdulillah.. 🤭😂 jgn risau in shaa Allah Dia dh ciptakan kita sesempurna kejadian. ikut lah hati rasa nk mkn, mkn lah...

sy mkn durian 2 ulas smasa kandungan 32weeks + 6days .. jam 9 pm mkn , jam 3 am kuar dh ank sketuiii 🤭 wlpn bby keluar langkah kanan (songsang) dgn bersalin normal 😅alhamdulillah dipermudahkn & bby sihat just x ckup bln jer .

Boleh makan satu atau dua ulas sane...Sye sekarang 35weeks 2days...Mase hamil 2bulan makan dlam 10 ulas durian.alhamdulillah xdek pape.bile kandungan sudah masuk 35weeks .makan sikit sudah lah.risau baby dalam perut panas lak.

saya makan pulut durian masa 32 weeks mkn 1 atau 2 ulas ja x boleh lebih baby panas nanti kalau nak makan kena beli air badak jugak na sekarang saya 36 weeks dah baby sihat je😊

durian dh blh mkn..awal2 pregnant je xblh..tp jgn la mkn sampai xingat dunia plk hahaha..saya pun hari tu tringin sgt mkn durian crepe mkn je 2 bekas tp kna byk mnum air jgn mkn ubat la yer hari tu skip dlu