35 week

Sy dah 35 week skrg...blh mkn durian ke? 1st bby tak tahu

102 Balas

durian dh blh mkn..awal2 pregnant je xblh..tp jgn la mkn sampai xingat dunia plk hahaha..saya pun hari tu tringin sgt mkn durian crepe mkn je 2 bekas tp kna byk mnum air jgn mkn ubat la yer hari tu skip dlu

Boleh je, sya mkan seulas, 2 ulas, klau ngidam sngat² sya mkan smpai 4,5ulas lgi² buah tu fav sngat, lpas mkan tu minum air suam bnyak², sbb durian tu bergas tak bgus sbnar nya mkan bnyak, berpada² lh

baru mkan 34 week hari tu.. lama teeingin nak makan baru dapat merasa.. tah berasa uras dimkn.. mmg nyawa tk dpat nk tahan bila teeingin sngt....😅okey sja tak da apa2.. skrg 35 week..😁

saya makan je dari anak first dulu sbb tekak orang mengandung bukan boleh makan byk sampai sebiji durian pun. paling2 2-3ulas je buat raso raso tekak. buat hilang ngidam.

Hi, boleh jak mommy tapi berpada2, 2 atau 3 ulas OK lah tu.. Mcm saya 7 bulan kandungan saya mgidam makan durian jdi saya makan Dan skrg kandungan dah 36 minggu

sdpnya ..durian mgidam gak.. tpi tkt2 nk mkn ... sbb sya hntu durian.. tkt kekgi dri 1ulas jdy 1biji..hhahahaha.. tpi terliur tu nk mkn.. jgn kata.. skng 35mnggu6hari..

kalau ada gdm jgn mkn byk,paling byk pun 2 ulas,tgk keadaan buah isi tebal ke nipis,klau tkda gdm ok ja mkn tp tk boleh mkn byk jg,durian memang jenis panas..😊😊

makan jer kak..selagi u xde gdm..i makan byk biji masa musim durian aritu..bukan ulas yer..tp i xde gdm..kalo u ada mslh kncg manis better rasa seulas dua je la..

Durian nanas sy mkn jer..sy pn dah masuk 35eeek ni..nanas tu pastikan masak ranum la yer..manis..tp berpada2 la ..jgn terlebih pula.. 3 4 ulas jgk sy bedal🤤

saya makan je, tapi seulas dua jelaa.. lps tu minum air masak dalam kulit dia insyaallah xde apa.. lg pon durian nie boleh jd milkbooster kalau xsilap saya..