Persiapan ke hospital

Sy dah 34w.. due date 14.10.2022 tapi masih blm settle lagi persiapan utk ke hospital.. mommy yg ada pengalaman.. meh la share apa kena bawa utk hospital

7 Balas

Saye tkde pengalaman, tpi saye dh list lam buku persiapan saye ngn baby. Barangan ibu, Cardigan, kain batik, tudung sarung, stokin. Tuala, pad & maternity, alat mandian. Bengkung xpyh.. pkai time blik nnti. Barangan baby, bju lengan pnjg 2helai, tuala, romper sehelai, kain bedung, stokin, barut, pampers, tisu bsah, minyak telon. Mndian baby xpyh bawak Lain2, powerbank, biskut , air masak, minyak angin ibu (jika perlu)

2y ago

X bwk pun tkpe.. tpi klu ade barut yang buka tutup tu senang sikit. Saye bwk yg buka tutup tuu.. tali susah nk ikat nnti

wahh sama lr due kita...ikut priod 14/10 tpi klo ikut scan 9/10😍😍😍😍😍 sikit sja prsiapan cya pg hospital... jaket seluar dan baju ganti klo sda kluar sarung cya bwa 3 helai mana tw lr kn...😂stoking dn pad je klo brng baby kain bedung 2 baju pnjng n seluar 2 pampers dlm 5 stoking dn srung tangan baby dngn topi skli... pralatan mandi baby tu je kot klo cya😊

2y ago

xkn kita nak bwa baju wad blik hehehe

saya tak packing baju ke hosp lagi..cuma persiapan alhamdulillah dah siap...dah basuh baju2,barut, letak dalam troli khas.

2y ago

ye...perlu kemas juga dalam tempoh terdekat ni...takut kan kalau baby tak sabo nak keluar..huhu...

Sama due date.. Sya 16/10.. Tp sya dah ready semua brg.. Klu rasa nak branak.. Angkut je terus barang 😂

2y ago

tulah sy pun dh ready tapi untuk ke hospital la

saya share antara list hospital shah alam cadangkan.. saya folow ni jugak 🥰

2y ago

Wah sangat membantu. Sy pun bakal bersalin hospt shah alam. Tq sis🤗

samalah sis saya tak prepare apa2 lg hehe.. relax dlu

2y ago

ya sis mmg dah perly start prepare. lg2 dah 34wks hehe doakan la ckup bulan baby ni br lahir

due date sama dgn saya lh...hihi...

2y ago

alhmdulillah....nnti dh bsalin rojer2..hihi .anak first gak ka?