7 buln kntung nmpk kosong

sy da 7 minggu tp kantung masih nampak kosong dan xde tande2 misscarried … normal ke tu ??

1 Balas

Kalau period irregular normal awak. Tunggu lagi 2w 3w. Kalau period regular pula biasanya 8w kita disarankan scan. Baru nampak baby cenonet di situ. Ada org 6w dah nampak pakej heartbeat sekali, ada org lambat. Paling tak pun sampai 12w. Kalau baby tak membesar biasanya tiba2 darah turun sendiri, tak semestinya kita ada rasa tanda2 nk miscarriage. Tp saya doakan yg baik2 utk awak okay. Moga next scan nanti nampak baby gerak2 dgn hearbeat sekali 🥰

9mo ago

terima kasih awak ….. 😊 doakan sya