Share la sikit

Sy da 25weeks.. Tp blum scan lg.. Rase debar2 nk tau Jantina Baby.. Korang da scan? Bby boy ke gurl?? ?

24 Balas

Sbenarnya boy ke girl tu xpenting. Tp suppose mase ka kandungan sbelum 20w kene buat detail scan. Detail scan kt klinik swasta biasa tu. Utk kita tau tulang belakang anak cukup ke x, kepala tgn kaki muka anak elok terbentuk ke x, air ketuban cukup ke x, anak ade down syndrome ke x. Sume tu lg penting. Klu skrg nak buat detail scan, maybe agak susah sbb baby dah makin besar. Susah nak pujuk dia nak tgok tulang belakang dll.

Hehehe sye dh 29week scan mse 26weeks,mmg debar mse nk scan, sbb ank dua2boy, hrp yg ni girl, scan dktr ckp girl.. Nk mlompt rse😂tp ttp beli bju bby unisex sbb tkt kuor bby boy🤭msih xcaye akn dpt bby girl😂

5y ago

Wahh tahniah sis.. Dpt bby girl.. Sy pn tringin nk ank girl.. Tp klau dpt bby boy pn xpe jnji sihat.. 😊😗

Sy blum pasti lg Jantina my baby sbenarnya.. hihi scan haritu tak nmpk tpi org skliling slalu ckp sy akn dpt ank llkk... Hah xpya scan org da buli tngokk... Hahahaha

Dah scan tp baby asyik kepit je..tak nak tunjuk..23 hb bulan ney scan lagi..30w harap2 dah boleh nampak dah jantina tu..pastu dah boleh ajak suami shopping barang si kecik molek 😊

5y ago

Da 30week da.. Smoge bby n mommy sihat gn hendakNya.. 😊 geram bile tgok bju2 bby 😍

Sy 30w dah scan tapi kaki baby sllu tutup, nak buat surprise agaknya.. Org skeliling tgk perut & seri muka ckp akan dpt baby boy, takpalah biar surprise 😊

5y ago

First baby ni sis.. Baby ni suka kasi surprise, harap semuanya dipermudahkan.. Amin

Saya 23 weeks haritu buat details scan je dekat klinik swasta. Nak tengok jantina baby tak berjaya sebab baby malu. 😅

Sya pun x scan sbb 28 weeks nnt klinik kerajaan akan scan Dr situ awak leh tnyer jantina baby.....

5y ago

Scan kat klinik kerajaan bukan fokus jantina sis. Doc akan explain everything yg berkaitan. Jantina tu akan diberitahu kalau kebetulan baby tunjuk je.

Da scan kt kk mggu leps..dok ckp bby girl,32w..tgk sndri mmg girl hihihii🤭..alhmdulillah dpt sepsag

Saya dah 38 weeks still xnampak jantina, doc cakap baby kepit, and macam girl..xtau la baby buat surprise btol ni

5y ago

Anak first😊

Sy 32w. Selalu scan kat kk tp baby kepit. Nak scan kat swasta tapi rasa mcm membazir😂