Tips turunkan jaundis baby

Sy cuma nk share, ni ank ketiga lahir 10/2/23, sy berdarah o+ & mmg ank ada sejarah dua2 ank yg lepas prolonged jaundice. Cuma yg ketiga ni, jaundice ank sy makin turun setiap hari dan berat naik setiap hari. Apa yg sy buat, kejutkan anak minum susu 1 jam sekali, sy breastfeeding n xcampur formula, tp bacaan jaundice ank sy semakin turun bila sy susukn 1 jam sekali. Mlm pun sy buat mcm tu. Dulu mgkin time abg2 dy sy susukan dua jam sekali jd bacaan tu xberapa turun. Anak ketiga baru belajar something. Dan ibu kena stop dulu makanan yg ada lada hitam, serai, halia, bwg putih kalau xnk bacaan naik.

1 Balas

Perkongsian yg baik. Saya pun elakkan makanan yg awak sebut tu tp saya makan bawang putih sbb saya suka khasiatnya.