Susu

Sy bru sembuh dri operation right breast abscess.. msa tempoh sblum oprate n sembuh luka sy dh bg baby mnum susu formula.. skrg sy nk bf baby xnk dh bg susu formula..tp susu dh kurang.. mcm mna nk bykkn susu balik ? Baby pun mcm dh selsa dgn susu botol ☹️

5 Balas

Ye... Sma la cm sy operation sbb berast abcess.. Belah kann je... Lps opret tuh susu kurng gile... Sy mmg tk bg bby mnum... Redha je bg susu formula jnji ank ckup susu.. Siht.... Sebb nk cantum kan luka yg toreh tuh mkn masa.....

5y ago

Tula allah menguji sy..... Ini la hikmah nya da dpt bby kedua kene beringt kn.

Bagi je baby hisap walaupun dia refuse. Mommy kena kuat. Bila baby hisap, tu lah yang rangsang susu keluar. Milk booster kalau ikutkan pakar laktasi merepek. Berkesan seminggu dua je 😅

5y ago

Ye sy tahu perasaan tu.. Tkde rezeki ank... Mmg kalo lps opet mmg susu down... Sy lgi lega bg ank susu tepung.. Sy sbr.. Mungkin rezeki smpai situ.. Ni ank no2 sy akn usaha bg smpai 1thun... Breast pon ok da cuba de kesan toreh tuh la...

Boleh cuba makan milk booster dan kerapkan pam susu. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Allahumma Aamiin 🤲🏻🤗

sis. lama tak luka operation sembuh? bole share pengalaman smasa dekat hosp?

4y ago

sis 1st mmg payudara kita akan tumbuh bisul ka? sbb saya alami benda yg sama skrg 😭 saya takut nak operate. ada x cara lain selain operate

Cuba try mkn lobak putih buat kan sup atau daun ni

5y ago

👍