trim 3 ni memang selalu rasa mengantuk ke?

sy bru msuk trim 3, kerap sgt rasa mngantuk, padahal byk dh tdo. normal ke korang? 🥺

15 Balas

Sama awak, lagi2 bulan puasa, Saya tak bekeja, hanya ddk rmh. Alahai, asal suami balik dri ofis waktu rehat tu utk solat mndi ap, mmg sya tngh tido, kdg tak larat angkat mata. haha Masa puasa rutin harian saya, tido kdg pkl 11/12. Bangun pkl 5 panaskan lauk, sahur, lps solat subuh, saya tido kejap dalam pkl 8, saya bngun prgi tadarus, blik pkl 11, saya mndi2 tido smpi laa kdg pkl 3/4, mmg bngun kadang solat zohor skli la tggu asar😅. Lepas isyak kdg pkl 9 boleh terlenaa. haha, bngun2 nk makan pulakk, pstu smbung lenaa. hAhhaa

iye. sy kerap mengantuk dan kuat tidur. kalau husband keje pagi, tkde teman kat rumah, pgi tu sy bantai tidur. Kalau husband cuti, dia tak pernah nak gerak bini dia bangun awal. Katanya tak smpai hati sbb tengok nyenyak sgt tidurnya. 🤣

sy trim 2 yg cpt ngantok.. awal sy tido.. skrg trim 3 payah plak nk tdo.. ngiring kiri x slesa, knan pn x slesa.. klau tido pn mcm tdo2 ayam je.. rndu plak trim 2 sbb mmg senang lena.. 😅

1y ago

sis kena lapik dgn bantal yg lembut insyaallah selesa nk tidur.

sama lah, masuk trim 3 ni ngantuk je siang... suami pergi kerja 8.30 mesti tido dulu pukul 11.30 atau 12tghri bangun... buat kerja rumah semua.. mlm pukul 11 12 baru tidur balik, esk pukul 6pg bangun...

Btol sy Selalu lepas makn pagi tido bgun tengh hari pastu mkn pastu tido smpai petang🤣 bgun mkn pastu tido bgun jam 10 pulk.. mmg mengantok

Sy first and second trim insomnia teruk tapi third ni lega dpt tidur lena. Tapi itulah asyik nk tidur .

Saya trim 3 duduk saje pun boleh lelap sampai tak sedar 😂 walaupun tido dah cukup .

sama. tapi saya dari trimester1 dah macam tu🤣. nasib baik la mak and suami memahami.

1y ago

sama dengan saya tapi start 25minggu ni lagi cepat mengantuk. tiba2 terlelap😂

normal ,tidur je sis selagi bole tidur. nnt ada anak, susah da. tambah time pantang.

Saya sampai sakit kepala, sbb asyik tidur baring tidur melepet. 🥲