Alergik ubt antibiotic

Sy bersalin secara emergency czer pd 31/8/20..dan sbb trslh mkn,luka tu bengkak 2hr kmudian brnanah.. doc bg antibiotic.. nanah dh xde skrg dan luka dh kering.. tp mslh skrg gatal2 satu badan kecuali muka je xgatal..naik merah2 kt badan,lengan,peha,betis,kaki.. jd mcmni lps mkn antibiotic.. dh 5 hr dh sy trgaru2 ni..mcm mne nk bg hilang alergik ni ye.. tlg sy..nk mnyusukn ank pn ssh sbb gatal2..

2 Balas

Sis, better ke klinik lagi. Bagitau doktor. Tak pasti sama ada sis ada alergik ubat. Mungkin doktor boleh tukar ubat lain. Macam saya pulak, lepas bersalin dan masa berpantang tiba2 kena gegata. Gatal2 dia Allah je yg tahu sebab gatal merenyam. Macam saya, tak tau sebab apa sebab sebelum kena gegata saya tak ambil apa2 ubat atau makan apa2 yg alergik. Doktor kata symptoms saya macam alergik. 3 minggu juga saya nak baik dari gegata tu. Sampai minta doktor inject sebab ubat makan dan sapu tak jalan. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻

4y ago

gegata ni dy naik satu bdn juga ke.. mcm sy ,sy rsa mcm bnde gerak2 bwh kulit..

up