Buai bahaya ke?

Sy bca buai ni boleh jdi pendarahan kepala. risiko baby jatuh klu dah besar ke? anak dah masuk 3 bulan tapi tido tak lama bila letak. MIL sy bising kena pkai buai. sy ckap sy tak nak , lagi pun bkn dia yg jga. Sy jga rsa okay je ckup je dia tido. Sy stress MIL duk paksa2 sy pkai buai.. sy plak takut nk pkai buai dan rsa tak perlu. boleh share pengalaman pkai buai ke? bahaya ke?

18 Balas

Buai klo kne cara insyaallah okay. Klo sis sendiri okay, mean tak terganggu bila buat kerja then teruskan je apa yg sis rasa. Abaikan je. I rasa mil sis concern tentang sis. Sama dgn mil, dia bagitau utk pakai buai . I pki buai sbb baby saya perlu 5 elemen utk tido lena. Termasuk ayunan, dh x larat nk dodoi pki tgn. Cukup 1 tahun cerai buai terus, ajar tidur sendiri.