Normalkah bila rasa taknak anak yang dikandung?

Sy baru nak masuk 12w. Alahan agak teruk sampai keluar masuk ward. Ulang alik KK. And masalah2 lain seperti GDM. Saya hari2 nangis sebab rasa penat mental dan fizikal. Dan bila dah asyik kena cucuk drip, lagi rasa tak larat sampai ada terfikir dah taknak baby ni sebab saya rasa sakit sangat. And kadang saya terfikir saya tak sedia lagi. Saya takut nanti perut makin membesar, saya akan semakin sakit. Belum difikirkan lagi saya takut nak push waktu bersalin. Normal ke kalau rasa takut dengan semua tu?#pleasehelp #seriusnanya

29 Balas

All the best ya sis , enjoy your journey ❤️ saya bersyukur sangat walaupun ttc Allah masih nak beri saya rezeki , walaupun start 6 minggu sampai sekarang dah 28 minggu ( 7bulan) masih ada morning sickness dan alahan . Tambah saya kerja FNB , walau banyak kali turun darah Allah tetapkan rezeki anak saya inshallah sampai melahirkan . Saya siap ada gbs , gastrik lagi sis , makan pun nak kena pilih2 tapi skrg dah tak hirau sebab anak dah teman ibu . Teman ibu makan dia mesti tendang , teman ibu mandi , gerak ibu bangun kerja , saya ambil NPL sebulan lebih jugak sbb ada turun darah . Skrg pulak positive covid , syukur suami selalu support saya ❤️