Normalkah bila rasa taknak anak yang dikandung?

Sy baru nak masuk 12w. Alahan agak teruk sampai keluar masuk ward. Ulang alik KK. And masalah2 lain seperti GDM. Saya hari2 nangis sebab rasa penat mental dan fizikal. Dan bila dah asyik kena cucuk drip, lagi rasa tak larat sampai ada terfikir dah taknak baby ni sebab saya rasa sakit sangat. And kadang saya terfikir saya tak sedia lagi. Saya takut nanti perut makin membesar, saya akan semakin sakit. Belum difikirkan lagi saya takut nak push waktu bersalin. Normal ke kalau rasa takut dengan semua tu?#pleasehelp #seriusnanya

29 Balas

sa pn alahan teruk muntah2 makan smua x masuk..magie sj dpat mkn..alhamdulilah masuk 2nd trimister ok dah..pengorbanan ibu..blm lg nti bersalin..kita bersyukur sj..anak tu rezeki..byk org mau anak tp x dpt tau..blm ada rezeki

sama dgn sy sis.. sy sangka sy sj bpkir bgtu skrg sy msuk 9w bby twin lg kuat alahan nya, sy lawan perasaan sy bawa solat tp kadang surrender jg.. mngkin Allah nak kita lbih mndekati nya dgn ujian ni..

perasaan je tu sis sbb yela kan sbb bila pregnant ni mcm2 kena hadap. macam2 penyakit plk timbul. sis kena dapatkan sokongan dari suami n ahli keluarga terdekat ya. jgn stress. think positive okay

Ya Allah sis.. istighfar byk2. Bukan semua org Allah rezekikan anak. Bsyukur la seadanya dgn rzeki drpd Allah. Allah bg ujian sis kecil je tu utk kurangkn dosa2 kita yg lalu.

mula2 mmg rsa mcmtu sy pn sma . lpas pda tu blum klua lg pun sya dh rsa syg 😊 amanah Allah bagi kita jaga sebaik mungkin . jngn ptus asa ye ❤

sy air ketuban kurang pun hari² mtk anak selamat biar lah sy sakit asal kn anak sy sihat dpt lihat dunia..

puan dengn suami okeh tak? puan ada apa apa masalahke selain masalah mengandung ?

Moga dipermudahkan urusan sis... Xpe dear.. Kuat kan smngt taw

Ingat allah dan perlukan sokongan suami