buat keje

Sy baru je buat keje ckt.. Mop lantai rumah.. Dh kuar coklat2.. Belum buat keje berat ag.. Takut lak nk buat keje..

4 Balas

Klu ikutkan pengalaman sayalah, mmg pantang saya dgn rutin rumah tu sbb pernah ada history bleeding time awal preggy sblm ni. So, saya stopkan dulu semua tu & husband yg byk membantu. Tapi lain org, lain kekuatan rahimnya sis. Apa pun, sekali terkena saya serik & takut dh.

4y ago

Saya pun sama sis tapi nk buat mcm mn keadaan semasa yg membataskan pergerakan. Alhamdulillah suami memahami & tak bagi buat apa2

1st pregnancy saya pun macam ni, keluar coklat sebab banyak bergerak. last2, xdapat selamat. 2nd pregnancy saya banyak bedrest. semua kerja orang lain buat. trauma dah.

4y ago

Ye ke sis.. Takut lak sy..

Mcm sy smpi 12w spotting. Sbb kerja wktu byk kerja brt. Lps bhenti keje terus stop spotting. So awk pn better kurgkn keje berat.

4y ago

Awk kena kesiankn diri awk n baby dlu. Nnt dh 2nd tri bru laa buat keje sume tu. Awl2 ni baby x stabil lg. Sy pn dlu cmtu. Sume husband yg buat. 2nd tri sy dh ok sikit, loya pn dh xde sume, bru sy take over balik sume kerja rmh. Bkn senang nk dpt rezeki mengandung. Dh dpt ni sis jaga elok2.

Jgn buat keje berat