baby meniarap umur berapa

Sy baru firstime jadi ibu.. anak sy 3 bulan hari ni.. lahir pramatang 34minggu dgn berat 1.5kg.. sekarang baru lebih kurang 3.5kg..sy nak tnya selalunya anak umur berapa bulan baru boleh meniarap? Kita perlu bantu meniarapkan baby atau biar dia belajar meniarap sendiri?

1 Balas

Baby pramatang tak sama dengan perkembangan baby lahir cukup bulan... Jangan risau puan... Biar dia meniarap sendiri, cuma kena selalu buat tummy time dengan baby...

4y ago

Itu la tu.. risau jugak tgk ade baby yg dah boleh meniarap.. ok la klu mcm tu, sy biarkn die blaja meniarap sendiri nanti.. terima kasih.. ☺️