Saya budak baru belajar

Sy baru dapat tahu sy pregnant 4 minggu. Dan doc ade tanya sy ade ambil supplement apa? Sebelum ni saya xde ambil apa2 supplement pon dan doc terkejut. Bila sy cerita dkat kawan sy, dia kata at least kne ambil folic acid sblum kawen or pregnant. Ade x kes mcm sy?

7 Balas

Tak pernah amik sblum kawin sbb tak tahu.masa ank ptama dgn kedua dah tahu ngandung baru doktor bagi.ank no 3 mmg amik sbb nak ngandung.skrg dah 36w ank no 4 tak amik sbb tak tahu ngandung alih2 lewat period je.gi klinik terus doktor bagi

Sya tiap2 bulan ada appointment dgn doc sbab Sya ada Hypothyroid since bujang lgi..bila dah kawin,bru doc bagi sya folic asid..tapi sya lepas 3 tahun kawin bru pregnt ..

Ada. Sy pun x pernah ambil apa2 vit termasuk folic acid dr sebelum kahwin @ sebelum pregnant. Tp doktor yg check sy ok je. Dia bg folic acid lpstu.

4y ago

Samalah.

sy pn x ambik ape2.. tpi bila da tau preggy sy start ambik lh.. acid folic.. sy consume granilia.. semua ada dlm tu.. senang

saya xprnah tau pn psal asid folic..sbulan lpas kawen rzki dpt mgndung awal..tpi period saya on time stiap bln..

Same..sy pn same xmkn ape2 pn sebelum pregnant..lps pregnant doc bg bru sy mkn..insya Allah okay je..

samala. saya pun x makan asid folic @ape2 supplement. lps tau mengandung baru makan