NT SCAN (ini Jantina baby ke ??)

Sy baru buat NT scan 12 minggu 5 hari kat sonobee. Alhamdulillah baby ok. Harini sonobee hantar bnyk file gmbar dan video baby kat WhatsApp sy, salah satu nya gmbr ni. Ni gmbr jantina ke? Sbb sonographer tak ckp apa2 masa scan sbb sy pun tk tanya jantina sbb awal lg.

NT SCAN (ini Jantina baby ke ??)
6 Balas

Saya tanya sonographer tempat kerja saya dia kata memng “ kukubird” baby tu 🤭😍 dia tengok nasib juga kadang ade yang 12minggi tak nampak , ade yang da sennag nampak 😍😍

bukanlah haha 12 week x nmpk lg gender. sy bru buat nt jugak dpt gak gambar cmni. rasanya ni tengkuk ka tulang kepala tah. sy pon x pasti sgt. tapi mmg bkn gender

7mo ago

Betulla tu jantina , baby 12weeks kita da boleh tengok jantina . Cuma tengok nasib gak 🤭 kalau girl mmng susah nampak . Kalau boy senang je nampak . Tapi kalau nk kepastian bleh repeat scann

nampak mcm bhgian siku dan lengan membengkuk

nampak mcm 'pistol' je tu 😊

mcm baby boy ni

7mo ago

tu la sy tak pasti ni gmbr kaki terkangkang atau gmbr lain sbb masa scan ni baru 12 minggu. panjang pulak pistolnya kan 😂

12w dah boleh nmpk ke?

7mo ago

tak pasti sis, sy curious sbb gmbr scan ni gmbr mcm kaki terkangkang je pastu nmpk ada bnda tersembul. tak pasti lagi ni gmbr bahagian apa 😂