Berapa lame nak hilang kencing manis selepas bersalin?

Sy ade GDM mase preg. Sekarg dah 18hari berpantang. Nak tanye mamy2 ade tak try check gule dlm tempoh berpantang nih masih tinggi walaupon makan yg same mase bsp dulu ??

2 Balas

bacaan gula masa pregnant & orang biasa lain ya. waktu biasa normal utk gula puasa, bawah 5.6 & 2 jam lepas makan bawah 7.8. & nanti nak cek gula 6 minggu lepas bersalin kan? kalau nak control makan sikit2 dah boleh dah dari skrg😊 tp selalunya gdm akan hilang lepas bersalin.

6 minggu selepas bersalin sis kena minum air gula ....