Bersalin awal gara2 GDM

Hi mommies, Nak tanya pada sesiapa yang pernah kena induce sebelum due date atau paksa bersalin awal disebabkan GDM… sekarang sy dah masuk dalam 36w… ada potensi ke untuk paksa bersalin awal? Kalau ikut bacaan BSP selama 6minggu ni, semuanya bacaan bawah dari 7.0… takde satu pun rekod yg ada pen merah… sangkut GDM tu pun mase minum air gula yg kedua… mase tu baru lepas elok dari demam… mase demam tu, takde selera nak makan… cuma fokus minum air manis macam air sirap atau air jagung kordial… sy ni tengah berpantang dari minum air yg berkafein sbb HB problem…konon2 mase demam tu takde selera nak makan, just fokus dekat air manis sbb nak support tenaga… tak sangka plak GDM sangkut mase check up dan mase yg same plak minum air gula kali kedua… #pleasehelp

1 Balas

ikut bdn masing2, usually gdm on diet paling lewat bsalin on due date. my biras gdm on diet serah diri masa due date. induce pil sbb xde rasa bsalin, alhamdulillah semua dipermudahkan