Tanda2 bersalin (for sharing)

sy ada masuk kelas bersalin. Dan ini adalah tanda2 nak bersalin.. (saje nak share ilmu percuma utk semua)

3 Balas

2) contraction. mindset kena fikir contraction is good. sbb bila ada contraction, pintu servik tgh mula nak menipis dan buka. sekiranya dah makin kerap rasa contraction, cth sejam dah rasa banyak kali contraction. boleh terus pergi ke hospital.

3y ago

sekiranya contraction makin kerap.. boleh terus ke hospital.

1) keluar mucus plug (lendiran berwarna spt putih telur) atau bloody show (lendiran beserta darah)

3y ago

x semesti nya perlu pergi ke hospital

3) water broke. kalau dah keluar air ketuban, perlu segera ke hospital.

3y ago

segera ke hospital sekiranya air ketuban dah pecah