every weeks mesti gusi berdenyut²

sy ada masalah gigi geraham dan gigi berlubang atas bawah... baru sy tahu gigi cuma boleh dicabut antara kandungan usia 4-5 bulan.. so harini sy cabut gigi geraham dulu.. after 2weeks baru gigi berlubang... paling sy tak sangka , prenant moms dapat support dari kerajaan , diklinik pergigian kerajaan... ( tidak dikenakan sebarang pembayaran ) so mana mommy yg tak selesa dengan gigi or gusi... better pergilah checkup segera... dapatkan nasihat doct.

2 Balas

saya 2 gigi rabbit kat depan berlubang. cabut dua2 skli gus...lepas beranak lha..sbb haritu nak cabut masa preggy doc ckp takut bius tu ada bg effect kt kesihatan mmi n bby..so terpksa nahan sakit berbulan2..skrg umur baru 24 sdh pakai gigi palsu depan....nasib husband fhm...kdg2 lucu juga bila buka mlm2...

Yup betul.. Masa sakit tu Allah je yg tau.. Sy smpai menangis2.. Bila dh cabut.. Alhamdulillah lega gila.. Sy cabut 2 batang, tampal 2 batang 😅