klinik pergigian

Bru lps tampal gigi. Kandungan 7 bln ke bwh boleh cabut dn tampal gigi. Gigi berlubang

6 Balas

Klu doc bagi boleh buat. Sy pregnant 36 weeks blh cabut gigi lagi. Sbb xtahan. Sakit sangat. Nak. Makan pun xlalu. Tpi sblm tu doc ada amik bp + chck air gula dulu.. Result ok bru blh cabut..

Selalunya kalau x teruk doc x suggest kan utk cabut. Even nk X Ray masa pregnant pun x digalakkan. Kalau dh x tahan sgt bru boleh cabut atau minta next advise from doc.

Boleh sis tampal..cabut tu xsure..sy baru tampal gigi berlubang last weeks 34weeks..tapi lepas tu trus migrain..doc bagi paracetamol..😅

5y ago

Xlaa..xade sakit pun..ngilu aje sikit..lepas tu ok dah..mula2 je makan rasa xselesa sikiy..sy sakit kepala tu sebab memang sy ade migrain..pegi la..xelok biar lama..✌🏻

Dr x bagi saya tampal,, mngkin x teruk lg kot, nanti lps bersalin dr suruh tampal gigi. Kandgn dlm 10 week.

Cabut x sure sb x pernah. Tampal n scaling sy pernah buat masa pregnant.

Rsanya bole......