Check pangkal rahim

Assalam.. kt sini ada x mommy pengalaman check panjang pangkal rahim? Skrg sy 14weeks, 3hb ni sy nk kena check dgn pakar sbb kes gugur sy bulan 9 2020, katanya pangkal rahim sy pendek & jalan dh bukak 1cm msa tu... ada effect apa2 x kalau check pangkal rahim ni?? 😩😩 #risau

1 Balas

sy pnh bca ad 1kes sis ni.. sama mcm kes awk, jnis pangkal rahim pendek , dr ank sulung, ank no. 2 smua dia tepaksa besalin awal 28weeks sbb jln dh bukak dr awal lg.. msuk kndungan ketiga dia 20weeks jln dh bukak 1cm, kna warded je xleh balik.. last xde rezeki dia baby nk kuar jugak tp baby xdpt survive sbb xckup matang lg, kandungan ke-4 dia pun sma jd bnda yg sma, pas tu next kandungan dia, waktu week brp tah jln dh bukak doc ikat rahim dia bg baby betahan..

3y ago

in sha Allah mudahan Allah mudahkan urusan awk & pelihara baby awk .. bykkan bedoa