GDM tp berat tak naik

Hi. Sy 15w. Minum air gula sangkut 8.2. Dalam masa same, berat saya takberapa naik. So, ada tips tak mcmana cara pemakanan utk naikkan berat badan dan dalam masa same nak bebas dari GDM.. Tq.

1 Balas

gdm ni sampai bersalin sis. lepas bersalin pun kena minum air gula untuk tengok ada kencing manis lagi atau tak. kalau kata naik berat badan tu, makan je macam biasa, kena jaga waktu makan, jaga intake sugar carbs etc. for me, 2x pregnant dua2 tak naik sgt pun berat badan. ada la turun naik sikit, tapi total naik dalam 2-3kg je since buka buku. as long as baby sihat, okay je.