Assalamualaikum ibu² boleh sugest susu fm apa yg ok untuk new born susu yg berak ok

14 Balas

saya anak 1st dlu try n error sampai anak berak darah sebab kerap cirit birit (saya avoid susu lactogen,similac,dutch lady) anak serasi ngan S26. so anak kedua sekarang umur 18hari saya campur susu badan dan FM S26 Alhamdulillah serasi.awalnya bagi kari home tapi mahal🤣

4w ago

sis, campur susu badan tu, bagi asing2 atau combine susu fm dgn susu badan?

sy dulu masa anak newborn ada kuning sy bg susu fm dutch baby ok laa bkurang kuning anak...lps tuu sy bg susu dupro sampai 9 bulan ke x ingat...lps tuu baru dugro sampai 2 thn lps tuu tkar fernleaf Alhamdulillah ketiga² susu ni serasi ngan anak☺️

Anak saya start 3 bulan minum Similac Isomil smpai la skrg 6 bulan stgah and dpt tau dia ada eczema alhamdulillah ok je minum susu yg sama x pernah tukar

anak saya memula newborn bagi susu lactogen tapi xserasi kuning dia makin naik tinggi lepas tuh tukar susu karihome sekarang dia minum susu frisolac

Sy memula try dupro ... Alhamdulillah baby ok ... Tapi lebih baik puan cuba pek kecil terlebih dahulu , tgk keadaan anak puan boleh terima @ tidak

susu fm ni sis kne try n error, xsemestinya kami suggest dkt sni serasi dgn baby sis. try dlu dr yg murah ke mahal.

4w ago

Morinaga dh try sis?

Mule bebelac smpi 6bln ok je.tp stok plak susah dpt. Tkr s26 smpi 1y7m da skng.

Anak first lactogen Anak 2nd ni dutch baby Alhamdulillah serasi. Try yg murah dulu.

sy try susu dupro dekat bby dh 5bln dah. stkt ni ok

4w ago

saya pon first guna susu dupro alhamdulillah serasi