Bayi 2 bulan tak mahu menyusu

Susu sy pam so guna botol minum. Lepas cucuk 2 bulan baby x nak menyusu bila bagi susu dia nangis and mengamuk. Mcm2 cara dah cuba pujuk, letak minyak di perut and tapak kaki still x nak minum. Ada x ibu2 yg pernah jadi mcm ni. Risau baby lapar ja.

4 Balas

Sama dengan anak sy! Dia kalau boleh berjam2 tak minum. Kalau minum pun sikit je! Risau sangat 😞😞😞 bawa pegi jumpa doktor, doktor kata takde masalah berat naik ok je aduhaii

2y ago

Sy tukar botol. Seblum ni guna hegen. Dah tukar botol ok nak minum balik.. 1st masa cucuk 2 bulan ja dia merengek x nak susu sampai berjam x minum. Tapi baby ada kencing dah ok.. Kalau baby sis guna botol cuma guna botol ni atau pujuk dia bagi minum mengiring ke tepi, botol pun ikut ke tepi lapit napkin dekat dengan mulut dia.. Anak sy cuba mcm tu saja. Alhamdulillah dia nak menyusu walau pun sedikit2 sambil mengamuk.. 😂 Botol ni dkt shoope murah lagi sama mcm kita punya lembut lagi ada strow dekat dalam

boleh try tukar puting botol susu..kalau skrg pkai yg jenis biasa, boleh tukar jenis wide neck tu..anak saya umur sebulan lebih aritu pun mcm tu..

Anak Sy sekarang macam nie jgk.. Msuk 3bln xnk menyusu.. Klau bg nangis,,mnum ckit2 je tu pon jarak msa lma jgk..

2y ago

Ye skrg pun nak masuk 3 bulan x nak menyusu. Kadang pujuk juga ajak minum. Ada lah minum sikit. Tapi kencing dengan berak normal hari. Takut dia lapar saja 😅 anak2 skrg mcm2 ragam.. Sis cuba tukar puting.

Maybe mommy boleh google pasal nursing strike ya