Susu soya

Susu soya baik tak minum time mengandung? Siapa ada pengalaman share please. Thankyouu

11 Balas

sye minum soya je, bgus utk preggy, kenyang..mama sye pregnantkn sye dan adik2 mmg suka soya dan kfc..alhamdulillah, gemuk2 anak dier..as long hb cantik, xder gdm, blood pressure ok, u can eat what u want tpi jgn mkn ape yg doktor sarankan xbleh mkn..nnti berpantang, dh xdpt merasa, hanya ikan bako je

saya suka minum soya masa hamil sbb kalau dtg gestrik.. soya saja yg dpt masuk tekak. setakat ni anak sya kedua2 nya xda mslh kulit semasa lahir smpi skg.. 🧑🏻‍🦱 13tahun 👧🏻 9tahun expecting 👶🏻 37m5h..

Khasiat protein tu bagus utk baby.. Tp berpada2 lah, intake diet seharian kene seimbang.. terlebih protein jd lain pulak. Klu sis ada alahan tu kne rujuk doktor... Sbb ada org ada alahan kekacang. Tu yg kulit jd sensitif.

Saya minum soya masa pregnant anak ke2, kulit anak saya sensitif. Tak boleh duduk kat tempat panas lama², naik bintik² merah macam ruam panas gitu. Paling ketara sekali kat dahi dia.

Bagus sahaja sis. Juga ikut ketahanan badan seseorang. Ada yang bila minum secara berlebihan terus jadi alahan. Dan sekiranya sis ada ekzema tidak digalakkan ambil soya ya.

favourite waktu pregnant ni. setiap kali keluar, soya wajib cari. 🥰, and simpan stok soya kt rumah, usually beli kotak soya yg kecik² tu, yg less sugar.

sy tak minum susu soya.ada kata kulit bby lebih mudah sensitif kalau kita minum susu soya.tapi tak tahu lah betul atau tak... sy minum susu kambing hi-goat je..

bagus utk kesihatan..tapi kena ambik berpada2. sy minum esp shaklee sahur.. utk baby n berpuasa. cukup 3 sudu je sehari

baik.. masa anak ke2 sye amalkan mmg klua anak putih bersih.. sye minum soya,air kelapa

saya pon minum soya ja, sebab susu saya takminum 😅🥺