Breasfeeding

Susu meleleh sampai basah baju ketika menyusu. Terutamanya malam sebab biasanya tidur tak selesa pakai bra. Jadi tak boleh pakai nursing pad. Ada tips pemakaian utk elak susu terkena baju sampai basah cadar?

5 Balas

takde cara lain melainkan kena pakai bra. so that boleh tmpek nursing pad. dah jadi mak mak ni kne lah tolak tepi apa yg kita tak suka tu. mgkin boleh longgarkan bra? sllu org buat kalau sebelah menyusu. sebelah lagi tadah botol. simpan susu tu boleh bagi anak jugak . dari membazir meleleh mcmtu je. tktau la kot sis tak rajin jugak nak buat 😅

7mo ago

dulu tk pkai bra tkde susu. skrg dah ada susu kne la pkai bra. tu la bezanya bila dah jadi mak mak. terpulangla nak buat ke tak. dah shre pndangan seperti ditnya. taknak ikut pilihan sndiri ler

Hai, lagi satu cara kalau taknak pakai bra..masa tido letak je kain lampin or kain yg boleh serap susu tu dalam baju supaya tak basah cadar. Masa menyusu berbaring pun boleh letak kain kt sebelah breast.

Saya pun sama mcm sis. Nak taknak mmg kena pakai nursing bra waktu malam. Saya guna milk collector jenama boboduck. Just selitkan dkt bra and dia akan collect susu yang meleleh tu.

Pakai nursing bra. Nursing bra ni selesa. Tak sama macam wired bra atau non wired bra tu. Pastu letak nursing pad.

Pakai nursing pad sis.