[email protected]

Susu formula untuk naikkan berat bayi 2 bulan?

6 Balas

Karihome👍🏻👍🏻👍🏻 paling bagus susu baby. Anak sya minum ni dari umur 10hari lagi sampai skrg. Bukan saja cepat berjalan/pandai bercakap/pintar. Malahan berikan gumuk cikit😆. Susu karihome adalah yg di syorkan utk baby sebab antara susu kambing dan susu lembu. Susu kambing lebih laju tumbesaran berbanding susu lembu.

Ini pula pendapat saya. Ibu2 yg x setuju jgn marah ya. Sekadar pandangan. Saya tak syorkan Karihome sbb susu kambing tak elok utk bayi kata doktor. Anak sepupu sy selalu muntah lps minum susu ni. Saya pakai bebelac. Sy ibu yg mix susu formula dan susu badan. Alhamdulillah berat anak sentiasa normal tak pernah turun.

3y ago

If nak mix jgn campurkan susu badan dan fm dlm 1 botol ya. Kne asing. Sy buat 2 botol berasingan. Selepas feed susu badan guna botol sy tukar cepat2 dgn botol fm. Siang hari sy dah tak ajar anak direct feed sbb nnty dia reject botol

Kenapa nak tukar susu baby ya? Kalau berat baby masih di line putih ibu tak perlu bimbang. Lagipun kalau susu yg diberi skrg tak jejaskan kesihatan baby mcm sembelit or nurse kata bmi baby tak cantik baru tukar ye ibu.

eee x perlu risau berat baby.. kecuali bila nurse bgtau berat x cantik... penting baby sihat.

Saya bg susu bdn je, baby 2 bln berat 5.7 kg..sedap peluk

Try s26

3y ago

normal la tu sis..janji ada naik berak ok..ank sy girl naik 500g je tiap kli timbang..xtau la sbb baby girl ke apa..sbb adik dia mnum susu dutch baby naik kdg² blh 2 kg skli timbang