Perlukah pam susu kalau kite direct feeding sementara cuti 3 bulan?

Susu badan

3 Balas

xperlu. boleh jadi oversupply. nnt susu yg dipam tu xtahu nk buat apa. last2 terbuang sbb expired awak. incase awak ada emergency nk kena tinggal kn baby dirumah then baru pam.

1 atau 2 mggu sebelum masuk kerja boleh la pam sikit2 atau tadah yg sebelah lg masa baby menyusu.. utk hntr ke nursery masa first day kerja nnt..

kalau dia kerap hisap takyah takpa, tapi kalau da bengkak , pam la.