Sy nak tanya..selalunya susu badan keluar masa masih mngandung or dh bersalin?

Susu badan

3 Balas

normal sekiranya semasa hamil susu sudah terhasil. dan normal juga semasa hamil susu belom terhasil. disebabkan hormon susu dlm bdn kita tinggi ataupon tak. sejurus kelahiran bayi. pastikan terus directfeeding bayi awak. tak perlu tunggu dua tiga hari baru nak bg baby menyusu. nak susu badan awak keluar kena ada rangsangan(hisapan) dr bayi awak. barulah susu bdn awak akn keluar. susu di awal kelahiran bayi tak banyak tapi sgt2 mencukupi utk size perut bayi awak. check juga lekapan bayi awak, if xtahu boleh minta nurse tunjukkan.

selepas bersalin. dlm masa 4 ke 7 hari susu akan keluar. ade org lps bersalin terus ada. jgn risau. df je bby nnti, bila ada ransangan dri bby, susu akan keluar.

ok..tq..risau sbb blm kluar air susu..skrg dh 35w

1y ago

xperlu risau okay.