susu utk ibu mengandung yg ada kencing manis

Susu apa yang sesuai untuk consume masa pregnant memandangkan saya ada diabetic? Skrg ni ambil fresh milk saja.

17 Balas

Fresh milk okeylaaa... Xperlu pon mnum susu ibu mgndung...cm sy sndri pkar pmknn..doc nurse x suggest mnum susu..jd sy klo rse nk mnum skali skala je.. Ambik low fat

Hl..dutch lady yg low fat punya boleh..ada minum susu kambing klu yg pure punya ok lah takde campur klu yg dlm tin or peket tu better jgn ada campur gula

Ambk fresh milk pn ok. Tak wajib pn mnum susu ibu mengandung tu. Mostly org jd diabetic sbb minum tu sebenarnya. Tinggi gula

Sy pn GDM. Sy mnum farm fresh. Selang seli dgn enfamama. Dlu minum anmum tp manis so stop. Hee

Fresh milk lebih bagus sbb rendah gula. Saya jg GDM on diet control, hari2 mnm fresh milk ok.

Enfamama sy minum to.. smpi brsalin.. alhamdulillah diet control je X kne insulins..

fresh milk..most doc x sarankn mnum susu ibu mngandung..tggi gula

Frisomum for gdm doctor ckp bgus. Sbb glycemic index dy rendah

Susu low fat jer disarankan.. I minum HL low fat milk..

Susu low fat saranan dr pegawai kesihatan pemakanan