pening nak cari susu yg baik untuk ibu dan anak 😩

susu apa yang elok untuk ibu hamil ye ? baru 14 week . yg elok untuk kandungan skli . thankiu

2 Balas

Susu yg advertised utk pregnancy kt kedai tu mostly elok, bkn yg keluaran lokal siap ada kolagen apa semua tu ye. Tapi rajin bandingkan ingredients dan pilih ikut kesesuaian badan mcm komen lg satu. Kalau mmg tk boleh telan susu tepung, minum fresh milk. Kalau tk boleh telan susu putih, cari yg berperisa. Kalau mmg apa apa susu pun tk boleh, then bgtau doktor utk doktor prescribe dgn pil kalsium. Tk minum susu pun tk apa, janji ada sumber kalsium dr makanan atau supplement yg doktor bagi.

semua susu ok cuma bergantung keadaan badan puan samada: alah laktosa; alah gula tambahan; ada kencing manis ke tak; dll Mcm sy alah laktosa/ susu lembu dan alah gula tambahan. so sy minum susu kambing tanpa gula. klu ada kencing manis, beli susu tanpa gula dan less karbohidrat. Gitu.