Dipulau mertua

Susahkan hidup sebagai isteri ni .. tambah2 suri rumah yg xmenghasilkan duit dipandang hina sangat .. ipar ngan mertua ada je benda xkena . Mengata belakang .. sebabtu saya xpergi rumah dorang .. kalau pergi pun mesti mereka buat muka . Rasa xselesa dan rasa xdiundang .. depan suami mmg ok je . Tapi kat belakang .. sedih rasa .. kadang2 terfikir jugak apalah yg salah sngt dengan aku ni sbb xberduit ke . Kita bercakap pun org buat xdengar ..

3 Balas

sy dlu penah cmni . ank dia elok bg nfkah kt sy mula2 . beli brg ank smua . Ada skali tu suami sy tiba2 x bg duit 4_5 bulan cmtu . sy bsing la sbb dia mampu ..sy cll mak dia . sbb taw dah msti Ada yg tak kena. mak dia ckp duit yg ank dia bg sy tu sy bwk g mna. g bejoli ke. pergh dh la tgh pantang ank sulung. sy plak jenis mlawan . smpai skrg dia x brani tnya psai duit dh. klo mngata blakang tu nomal la kn. klo sy dgr sy tnya balik ..klo x dgr it's ok . sy mmg x g rumah mntua. Rasa jijik sgt2. sbb dah byk sgt dia Cari psai . mlampau

8mo ago

wujud ya mertua toxic mcmni ..

sis saya sarankan jaga jarak, jadi diri sendiri. Better kecilkan circle. Kta menantu2 ni takkan sempurna dimata keluarga suami tapi kita akan sempurna dimata keluarga sendiri. sekarang fikirkan diri sendiri saja takpayah nak Beria nak jaga perasaan Mil tu.

8mo ago

betul sekarang ni mmg saya jaga jarak .. saya dah malas nak beria ambik hati org . sbb in the end saya jugak yg bersalah sbb sentiasa ada bnda yg xkena ..

sabar yaa, zaman skrg mmg duit segalanya. kalau awak rasa tak okay ,better jauhkan diri dulu la, takut juga apa2x kan.

8mo ago

thanku sis