Betul ke kalau makan pedas2, anak LAHIR nanti akan jd ruam-ruam atau eczema?

Suka mkn pedas

1 Balas

saya x pernah dgr yg tu. Selalunya yg saya dgr disebabkn semasa preggy, ibu2 suka minum. air soya. Nk minum air soya xde masalah, minum yg ori punya, bukan yg dikilangkn dan yg dipastur. Klu minum yeos ke drinkho ke, tu x boleh. Anak blh kena eczema. bagi saya, awk mkn pedas yg berpada. Jgn berbelas biji cili awk balun 😂😂. Cukup klu pedas2 naik selera. Dan jgn kerap mkn pedas sgt, klu awk pd 1st tri usually i u2 ada masalah xde selera mkn. mkn pun kurang, bila kurang acid yg perut byk. Klu awk !kn pedas2 time tu habis lah awk, blh kena ulser or gastrik atau acid reflux (GERD)