Suami baran

Suami jenis mudah marah. Pantang ada silap sikit terus saya kena maki selalu je ada yang xkena😔 sampaikan apa2 yg terjadi kat anak pun dia akan marahkan saya. Contoh anak main, pastu jatuh. Dimarah nye sy ckp biarkan anak. Terus laju kaki tgn nk pukul isteri. Stress ya allah, rasa macam sy langsung xdihargai. Jenis lgsg xleh rileks kalau bab anak. Terus dimarahnya saya. Biasa la seorang ibu kadang anak menangis, kita biar dulu kalau ada kerja. Tapi dia tak, dia akan marah saya. Anak2 duk bermain sesama sendiri, tiba2 si adik menangis sbb kakak buat, terus dia marah saya sambil kaki tendang badan saya. Ya allah. Stress dan sedih suami mcm ni😔

5 Balas

allahu akbar kesiannya sis , semoga kuat dan tabah. apa yg sy boleh cakap kalau sy ditempat sis mungkin sy tak mampu utk bertahan . sis fikir2lah yg terbaik . sekadar marah mungkin okay , tapi kalau sampai nak naik kaki tangan mmg redflag sangat suami tu . nak2 kalau tgh preggy tapi suami layan macamtu lagilah . sis , kalau dia tgh baran marah sis tu cuba sis baran marah semula naik hantu biar dia tahu sis pun tahu marah . jaga anak bukan tugas seorang isteri sahaja , dua dua kena main peranan . sis doa lah banyak2 mengadu pada Allah swt . sian sis , risau pula dibuatnya . moga yg baik2 utk awak sis . sy perkahwinan baru 8 tahun , anak nak masuk 2 baru , tapi sekali pun suami tak pernah tengking apatah lagi pukul . semoga Allah swt kurniakan kebahagiaan buat sis .

5mo ago

Terima kasih sis. Bertuah nye sis dpt suami soft spoken mcm tu. Saya xboleh marah sis, nanti makin kuat dia marah saya. Saya takut jadinye. Terpksa la diam saja. Saya pun xtahu apa salah saya sebagai isteri. Adakah sy ni kurang lemah lembut dlm bercakap ke saya xtahu la. Selalu dia ckp sy melawan ckp. Tapi sy xrasa pun sy melawan. Mcm contoh kalau dia ckp apa2, and then saya ada alasan why & why. So saya jawab la, tapi dikatanya salah melawan. Kalau sy xckp mcm mana nk explain. Mungkin ni yg namanya tidak sehaluan. Dia mmg pantang saya silap. Terus air muka pun nmpk. Even di khalayak ramai. Kalau saya lambat /xikut apa dia ckp je mmg terus dia melenting marah2. Bab anak pulak, dia seorang yg sgt protective terhadap anak. Syg sgt kat anak2 dia. Sampai sy rasa sy xpenting bg dia. Apa2 yg terjadi kt anak semasa sy jaga anak, mmg habis la sy kena. Biasa la anak kecil fasa melasak kan. Kdg sy pun rasa fail jdi ibu yg peka, sbb anak pernah jatuh kerusi sbb saya ralit buat kerja rumah. Mmg

Hmm.. kalau dimarah nya saja takpe. Ini sampai dah tahap memukul. Kenapa sis masih bertahan? Kalau cuma kata-katanya yg menyakitkan hati mmg masih boleh bertahan, tapi kalau dah pukul tendang ni sis pun boleh fikir apa penyelesaian nya. Mula2 tendang pukul , lepas ni apa pula ya Allah risaunyaa. Kami semua disini tak boleh selamat kan awak kalau terjadi apa², hanya diri awak yg mampu untuk keluar dari semua ni. Entah la, saya yg baca rasa kasihan sgt. Kalau dah sampai memudharatkan tubuh badan sis fikir² kan lah jalan keluar untuk semua ni, untuk keselamatan anak² sis juga. Saya berdoa agar sis dipermudah urusan

5mo ago

Tq sis atas doanya. Sy bertahan sbb masih ada lagi kebaikan yg ada pd diri dia, plus kami ada anak2 yg masih kecil. Dia bapa yg sgt syg kt anak2. Tapi dgn sy mmg dia cepat baran. Sy xboleh buat silap sikit atau xdgr ckp dia. Kdg2 sy dh jdi tawar hati. Skrg sy hny beri silent treatment je kt dia. Sy dh mls nk ckp byk2, kdg nk kongsi cerita apa2 pun dia xlyn. Baik sy senyap je lah…

Kalo dah smpai Naik kaki tgn ni dah suami dayus sis.. sepatutnya kena la Ada tggjwb bersama bukan main Lepas tgn je..time nk anak kemain Beria sy jnj sy Akan Jaga anak sama²,membesarkan dia sama² lah ape lah..dah Ada ank Lepaskan tggjwb kat isteri Saja..pastu tau nak emosi kau je..memg laki xguna mcm ni...elok campak dlm laut bg piranha makan...sis Kalo dia pukul sis dgn teruk please la buat laporan polis sbb boleh dikira kes dera...sy doakan semoga Allah permudahkan segala urusan sis ye...sy yakin sis seorg ibu dan isteri yg kuat dan tabah...

5mo ago

Tenkiu sis. Alhamdulillah xde pukul sampai teruk. Cuma kejadian haritu mmg buat sy sedih n terasa. Kaki laju je naik nk tendang isteri. Terkena la dekat bhgian dada saya sikit. Sbb anak main sama2, kaki si adik tersepit di celah kerusi. Very2 overprotective bab anak. Sy tgk ipar2 sy lain elok je xpernah nk marah isteri sbb anak😓 biasa la budak2 kan kalau main. Sy cuma sedih sbb mcm bnda mcm tu pun terus nk marah isteri. Maybe dia xsyg sy kot. Sbb sy xcantik 😖

Saya fham perasaan awk sis sbb suami saya pun pnas bran stiap apa yg berlaku keats ank saya,saya akn dimaki dan dibiar mcm tidak wjud,,msa ni mmg dia tdk pernah smpai tngn cuma dia akn tikam apa sja brang yg ada dirumah.. sya hnya mmpu berdiam dan bersdih mngis.. kdang2 ank saya yg bru umur 1 thun akn dtng kpda saya dan memberi snyuman,,itulh penawar saya yg membuat saya bertahan

Baca surah al insyirah setiap hari.