Stress duduk serumah dengan mertua

Anak baru setahun 5 bulan. Habis semua benda nak suap. Cokelat nak suap, jajan nak suap. Ice cream nak suap. Lepastu mcm terpaling parents semua yg kita buat itu tak boleh ini tak boleh. Mcm dia je betul semua. Kadang2 ajaran tak seberapa nak kita ikut je cara dia. Sabar jela. Bila kita buat ckp terlebih pulak. Bila kita tak buat sibuk cari salah pulak. Stressssssss!!!!

1 Balas

pindah je la sis..

4mo ago

yup paham.. tp 2 je la solusi nye sis mlainkn sis mampu bsabar.. sbb org tua nie kbanyakkan susah utk dtegur.. boleh je nak tegur tp adakah dyirg akan ikut? mlainkn sis ada tyme dyorg suap tu bley la sis bwk lari anak sis dr situ.. sis suri rumah ke bkerja? klu keje & mil yg jge memg kne pasrah je la..