Mintak cadangan ubat untuk sembelit

Start trimester ke2 ni memang kerap sembelit sampai kepala pun sakit . Kadang² sampai 3-4 hari tak berak . Minum air banyak dah makan buah pun tetap sama . Ada cadangan tak ubat / vitamin apa yg boleh elakkan sembelit ? #ingintahu

3 Balas

minum susu sis. sy time 1st trimester mcm sis juga susah nak berak. kdg 4 hari baru berak. gi jumpa doc dia suruh amik susu ibu mengandung. kalau sis jenis x minum susu, sis try amik yogurt plain, campur dgn buah. insyaAllah berkesan. sbb 2nd trimester ni sy dah tk minum susu, so sy try amik yogurt dn kdg minum air yogurt, alhamdulillah ok. tp air yogurt tu sis tgk dlu kandungan gula dia. jgn amik yg byk gula. hihi hrp membntu la

9mo ago

tq sharing . semoga dipermudah semua kesulitan mommies 💕💕

saya ambik pati delima tiap malam. sblm tu sbb mkn obimin susah berak. sejak amek pati delima ni bgn pagi elok membuang. amek pati delima dlm 1-2 sudu besar campur secawan kecik air sejuk.

9mo ago

welcome. saya pun ikut tips kawan lain. sharing is caring. smoga sesuai dgn awak.

Bole try beli buah prune yg sunshine ke apa tah namanya tu. Tp jgn amek byk sbb manis. Mkn siang 2-3biji je. Harap membantu