Masalah keputihan

Spe kat sini ada tips utk kurang keputihan yg teruk semasa hamil. Sejak pregnant, keputihan makin pekat kdg smpai berbau. Doktor sarankan jgn pakai pantyliner sbb nanti akn lagi teruk. Tapi sama je kalau tak pakai pantyliner pun. Penat dah nk sental spender.

7 Balas

jangan makan manis2 sangat. Saya pun sejak pregnant beli banyak spender… Sehari kadang tukar sampai 3x. Malam tak pakai sebab bagi rasa free pada private part… Saya tak suka pakai panty liner sebab rasa gatal nanti…

kurangkan makanan manis, beryis, lebihkan air masak minum dengan banyak. bila lepas buang air kecil atau besar, lap kering2 bahagian Miss v. insyallah keputihan tu berkurang

Saya hari tu dr sruh buat vaginal swab, sbb takut gbs je. Lepas insert ubat kat dalam

Kurangkan gula, minum air kosong byk2, makan produk ada sumber pro n prebiotic

Sy pon sama. Hari2 pkai pantiliner

Boleh makan yogurt natural

Dktr xbg ubat apa2 ke?

2y ago

Ada x nurse ambil sample dari situ? Sbb risau ada jangkitan shj.