Kenapa keputihan kuning smpai melekat kat spender, susah nak basuh😭sngt tkselesa ye pstu jadi basah

Spe kt sini ada keputihan kuning yg teruk tu smpai melekat kt spender n lembap spender, sy smpai tukar spender banyak kali since dh msuk 39w sbb tkselesa yall, lgi ii sy ada gbs ..huhu now tukar kepada spender cotton better sikit sbb die tkmudah basah n melekat, so kdg ii sy malu, keputihan saya banyak dan berbau, cmne nk hilang🥺😮‍💨dh mkn antibiotik, insert ubat dlm vagina tpi still sme , bt rendaman garam pun da cuma tkslalu sbb pregnant kan, mybe lps bersalin akan normal balik ke🥺 #ingintahu #bantusharing #firstmom #seriusnanya

2 Balas

Biar betul susah nak basuh? Basuh macamana tu? Apa kata letak sabun mandi kat kotoran tu, rendam (sbb kotoran degil, rendam lama lah). Lepas tu berus/ sental dgn tangan. Oh yg susah basuh tu panties bukan cotton. Ya, better guna breathable cotton. Tengok pada pemakanan, puan... Makanan bergula dan tinggi karbohidrat kegemaran bakteria. Jadi elakkan makanan macam tu. Makan yogurt Greek full cream.

setiap kali nk buang air kecil, awak kene sentiasa lap dgn tuala atau tisu atau kain,, biar sentiasa kering spender atau tempat kemaluan kita,, sebb kalau 2 tmpat tu sentiasa basah lagi banyak keputihan akan keluar sebb kita ada bakteria baik dan jahat kt situ,, dlu sy siap keluar air yg gatal,, tpi sy biar sentiasa kering, kalau basah sy cepat2 tukar...