Dh masuk 9w,tgh hadapi Jerawat teruk Dgn alahan teruk(xblh cium bau minyak msk,bau wangi,bau bwg)

Spa hadap bnda sma skrg ?#firstmom

5 Balas

frst prgnancy dlu sy terbalik. 2nd trimester xboleh bau deodorant n perfume yg slalu pakai. Masak xboleh. Tp aktif kemana2. Prgnant kalini awal2 trimester mual , pening, lemah. Bukan stkat xleh bau deodorant. Bau badan sdiri pon xleh sis. Deodorant ok tukar pd Amway. Perfume ok je kalini.Tp deodorant yg suami xleh bau. hahahahaha xleh dk dkt dgn dia. Mcm2 kerenah

sy pun sama xleh bau bilik, dpur, tandas, kereta smua xleh bau, pdhl xbau busuk ape2 pun😂.. dpur kalau selangkah je masuk mesti mual terus n muntah.. kalau masak ape2 pun smua xleh bau. kdng2 smpai nangis xthn sngt. skrg ni bau suami pulak xboleh.

saya time first trim dulu lebih kurang awak, alahan teruk, mmg tak bole bau itu ini, sharp gila hidung. bau laki pun tak bole, rasa busuk. tapi masuk 2nd trim slow2x okay n kadang dulu masak siap pakai facemask lagi.

3mo ago

yeke.. xsbar nk trim ke 2 ..,penat asyik muntah..

Sama. Kalau dulu suka minyak wangi tu. bau strawberry. Sekarang kalau bau. Busuk gila. Hahahah dgn masak tumis bawang tumis cili. Masak pun tutup hidung hahaha

3mo ago

ya kak betul ,xtahan bau ,,,klw cium bau mesti nk muntah..

Saya! Xleh bau semua bau, sabun sympoo sabun basuh pinggan. Bau kencing n taik anak hahahhaha mcm2