Buasir selepas bersalin

Spa d sni yg tngh mngalami siksanya kena buasir masa berpantang🤣oky x..ada tips ke nak kecutkn buasir...klo bilang mnum air banyak² trlebih banyak da ni sbp cya fully bf anak so sntiasa rasa haus wlupun da mnum ...,🥴bahagian jahitan da smbuh wlpun blm smua but sakit tu da xde cuma buasir je lr yg mgangu aktiviti harian cya...kdng klo bf anak sia lgi suka bring sbp klo nak duduk ya tuhan sakit dy tu brdenyut denyut weiii...#seriusnanya

5 Balas

saya pom sama , kena buasir masa mgandung and lepas bersalin , masa mneran buasir kuar besar sangat , sy telan jamu terus kencut , cuma masih sakit bila nak berak tambah2 bila sembelit , now skrg dah 26hari pantang mmg luka bersalin 15hari dah baik ..

Brp lama dah mcm ni sis? Sy pernah kena seminggu sebelum & seminggu selepas bersalin. Doc ckp dia akan kecut sendiri. Alhamdulillah skrg dh 13 hari, dh okay dah since hari ke 5 lepas bersalin

ni sis beli ubat neocare ointment dkt farmasi . saya pun sama buasir teruk plus jahitan terkoyak . lepas pakai tu dia terus kecut

Boleh mnta ubt buasir kat kk, diorng akan bgi ubat yg boleh cairkan najis n selmat utk ibu mnyusu

Awak saya buat sitz bath. Beli yang fatimah sitz bath tu, rendam sekali. Memang best