Nappy cream

Sorry sy nk tanya. Nappy cream kne sapu seluruh tmpt private baby ke?? Sy selalu sapu dekat bhgian yg sy bulatkn tu. Tapi 2/3 hari sy tgk dkt celah2 bontot die nmpk merah. Blh sapu ke dekat celah2 tu?? Ank sy perempuan. Sy pakai sudocrem. Blh pkai tgn je ke sapu dkt prvate part baby ?? #firsttimemom #firstmom

Nappy cream
12 Balas

Kalau saya mmg calit sapu je semua tempat yg berpotensi utk naik ruam especially area pelipat. Alhamdulillah takda muncul langsung ruamnya. Sebab saya tak suka dah naik ruam baru nk sapu. Cuma kena invest lebih sikit la sebab hari2 sapu kan so cream cepat habis. Sudocream saya tak sure sbb saya tak guna tp ya saya sapu guna tangan yg bersih kt celah2 tu every time tukar pampers

5mo ago

Saya sapu offspring baby bum cleansing spray di celah kelengkang & area punggung every time tukar pampers. saya sapu offspring soothing nappy balm di ketiak, leher, pelipat lutut & siku etc. And di area ni saya guna juga Applecrumby ultimate miracle balm & ultimate rescue cream, tukar2 dgn offspring tu. Tapi cream ni depends on baby juga, ada yg sesuai & tak. So far brand offspring & applecrumby mmg sesuai dgn my baby

saya pakai sudocrem jugak. masa awal2 baby selalu berak tu memang saya sapu kat bahagian dkt2 lubang ontot. sekarang sehari sekali mcmtu je berak, dah x cepat naik merah saya dah xsapu kalau xmerah. pakai tangan je kalau xnak tercemar jangan calit dlm bekas pastu sapu ontot calit balik bekas pakai jari sama.

Kalau yg awk bulatkn tu x merah xperlu sapu pn x pe, nappy cream ni kita guna bila perlu cthnya dah start merah skit bru apply supaya x jadi nak besar merah tu.. Boleh guna tangan, pastikn cuci bersih tangan tu. Nak guna benda lain bahaya la pla klu nak sapu privatr part, so better guna tangan mcm lebih selamat.

5mo ago

Ooowh. Hahahaha. Sy sapu dkt stu dri die lahir lg🤣🤣 sbb xthu. Sapu hari2 plk tu lepas mnd n tukar nappy.

kenapa xcuba zambuk...saya dah cuba bau mcm minyak angin tapi bukan dy bgus utk org atau bby yg kne melecet,melecur,gigitan nyamuk,gatal2 dan luka sye pkai dekat baby dah tiada lagi kesan ruam gatal mahupun melecet mmg 5.0 star saya bagi mmg sgt mujarab dan berguna.

sy calit nipis Kiri kanan area celah bontot. area yg awk bulatkan Tu sy sapu nipis kalau merah kesan pampers. kalau takde xperlu. tp yg area bontot Tu mmg sy apply Stiap kali Tukar pampers..

Mcm anak sy pun prmpuan juga klau dia ade merah² dkt bibir vagina atau bontot bru sy sapu..klau xde xsapu pon..slalu lap kering² je. Klau tmpt yg awk bulatkan tu sy xpernah sapu pon sbb xmerah.

5mo ago

Sy ingtkn sapu dkt stu..Sbb tmpt tu yg mcm blipat sikit..okay2 thanks ☺️

my bby girl sy sapu Vaseline bhgian ruam yg biasa mncul.. pastu sy sapu bedak aiken ckit agar rsa kering stiap kali tkar lampin. biar da smbuh letak jagm utk elak muncul.

Saya sapuu dekat bahagian bontot baby setiap Kali tukar pampers sebab dekat situ senang naik merah. Celah pelipat tu pun sapu, sapu guna tangan je sis.

sy sapu olive oil setiap mlm. kadang2 siang ade merah baru sapu

anak sy boy setahun setengah sy tak pernah lg beli nappy cream