Nappy cream

Sorry sy nk tanya. Nappy cream kne sapu seluruh tmpt private baby ke?? Sy selalu sapu dekat bhgian yg sy bulatkn tu. Tapi 2/3 hari sy tgk dkt celah2 bontot die nmpk merah. Blh sapu ke dekat celah2 tu?? Ank sy perempuan. Sy pakai sudocrem. Blh pkai tgn je ke sapu dkt prvate part baby ?? #firsttimemom #firstmom

Nappy cream
12 Balas

Kalau saya mmg calit sapu je semua tempat yg berpotensi utk naik ruam especially area pelipat. Alhamdulillah takda muncul langsung ruamnya. Sebab saya tak suka dah naik ruam baru nk sapu. Cuma kena invest lebih sikit la sebab hari2 sapu kan so cream cepat habis. Sudocream saya tak sure sbb saya tak guna tp ya saya sapu guna tangan yg bersih kt celah2 tu every time tukar pampers

6mo ago

Saya sapu offspring baby bum cleansing spray di celah kelengkang & area punggung every time tukar pampers. saya sapu offspring soothing nappy balm di ketiak, leher, pelipat lutut & siku etc. And di area ni saya guna juga Applecrumby ultimate miracle balm & ultimate rescue cream, tukar2 dgn offspring tu. Tapi cream ni depends on baby juga, ada yg sesuai & tak. So far brand offspring & applecrumby mmg sesuai dgn my baby