Macam mana nak bagi buah dada kita tegap balik lps bersalin?

Sorry soalan mcm pelik sikitt,, suami sy mngadu sy punye dada dari anak dara smpai bersalin kendur je tktegap,, saya dh bt exercise dan pakai support bra tpi tetap kendur jgk,, sbb sy punye besar,,apa sy nk bt utk tegap balik, ada suggested tk#ingintahu #firstmom

12 Balas

kau hempok je kepala dia dik.. Kalau saiz besar mmg mgkin akn ketara kot kan...Atau adik jns xpki bra ke cemana time susu byk dlu.....kalau sejenis tetek besar cemana pon kena ada support...sbb berat dia buat lg kndur...Pki bra yg sesuai...N selesa.. akk 6 org anak da pon xde kendur..xd mkn ap2 produk pon..mgkin sbb breast pon xbesa mne..saiz 36 je...besa time nyusu ank je..lpastu ok blik..tp dlm nyusu ank pon xpnh xpki braa..sbb akk sjenis xselesa kalau xpki bra..Org kte mlm bia lepas laa ape..tp akk xbiase..lg2 akk nyusu anak lg..skg tgh pregnant juga tggu hari nk bersalin..xsuke pki bra besi n span..tp beli bra nyusu pon yg fit juga...Jnji breast sentiasa ada sokongan...jgn bia tkontang kanting..

sama saya pun lepas bersalin kendur, sampai insecure la dengan husb tapi alhamdulillah husb supportive.. dia selalu cakap “okay je normal la kan ada susu” even kadang dia selalu terkejut bila tengok breast saya, sebab lain sangat dengan dulu tapi dia tak cakap apa.. saya pun pernah cuba urut tapi lama lama jadi malas sebab sama je 😅 dulu kat rumah tk pernah pakai bra, skrng 24hr saya pakai bra kecuali tidur sebab takut breast makin jatuh.. pendapat saya awak tak perlu penat penat nak fikir, sebab banyak lagi benda awak nak kena buat since ada baby better awak minta husb duit untuk fix apa yg patut.. patut nya dia tahu & terima lumrah perempuan lepas bersalin macam mana

senaman kena cari yg betul2 target muscles yg betul, baru jadi. and consistency is key. kalau ada personal trainer, memang nice. and saya pernah baca sebenarnya pakai bra buat breast lagi senang kendur, sebab bila kita support sentiasa, otot kita relax, dia tak kerja. so lama2 dia lemah and makin tak boleh tampung berat breast tu, especially kalau breast jenis besar. Allahu'alam lah part tu atas masing2 nak ikut yg mana. yang penting, sis kalau sampai sakit belakang ke etc, jumpa doktor. kalau sampai memudaratkan, kadang doktor akan suggest buat breast reduction surgery.

3w ago

Kita gang la siss. Yang nan hado 😂 i pun tak suka workout chest. Tapi kan, buat sikit2 je org mcm kita ni, just nak kekalkan bentuknya. Seminggu sekali chest workout cukup. Orang pompuan ni upper body lemah sikit (itu la alasan i kalau husband suruh buat upper body workout 😂) but it’s a fact. Kita kuat tang kaki sebab dianugerahkan untuk memudahkan proses kelahiran. Laki mana ada kuat kaki. Tak percaya cuba tanya abam2 kat gym tu kalau leg day je takmau sangat depa 😝

apa yg sy baca.. xda bukti saintifik yg boleh tegangkan blk payudara sbb xda muscle d situ.. lemak sj.. xkisah guna produk apa, senaman apa mmg xjln.. kcuali buat pbedahan.. tu apa yg sy bca laa.. xpasti klu ada cra lain yg bkesan.. mcm sy dah set mindset siap2, xkisah payudara kendur lps beranak sbb kendur pun lps melahirkan 1 nyawa.. n siap bgtau suami awal2 dia kena trima.. bdn kita brubah pun sbb dia 😂 bdn dia elok ja dr bujg smpai da kawin.. yg kita ni lps branak mcm2 prubahan smpai jd insecure

kita sama sis😭 ingt sy sorang je mcm nih. dada kendur sbb jenis besar dr dulu. mcm2 buat pon sama je tk tegap. bentuk payudara kita pon sbnrnya ikut pd badan masing2 & ada mcm2 saiz. tk smua perempuan sama. mcm laki punya lah ada yg besar kecik panjang pendeknya 😮‍💨kat situ pon lemak bukan otat jd tkkan tegang. jd susah nk tegap. lagi2 tga preggy nih jd 3 kali besar dgn stretchmark lagi. bra lama smua tkleh pakai. kdg rasa insecure jgk tk bole buat apa. ciptaan tuhan😌

bagi saya la kan.. semua perempuan tak sama bentuk, saiz dan tegang. sama juga lelaki.. bukan semua sama saiz dan panjang bebird diorg 🙄 banyak bising je lelaki ni. begitu la mata bnyk tgk perempuan lain... tak brsyukur langsung suami awak tu.. takpe wak.. focuskan senaman dada je.. jgn putus asa

Tak bersyukur langsung laki2 ni 🙄 yg laki punya kote Kecik , pendek , cepat pancut xd pulak kita nak complain🤷🏼‍♀️ nak tetek bini tu tegang kau bgi duit so boleh buat implan .. tetek2 yg tegang tu smua pakai implan ….

4w ago

wei komen, win betul. 😂 😂 😂 .

perut husband 6pax or maintain dr sblm kawin tak? 🤣 adoilaa tp xtkmau bg layut kena pakai bra yg betul. bra yg betul tu sy tk sure sbb yg sy tahu org lain2 kn. exercise pn kena selalu. mkn pn kena jaga

try tukar pkai push up bra sis..yg support..dlu sy cntu sbb suka pakai bra xde span or besi..pstu sy try pkai push up..rse getting better la..tp xdela jd mcm pkai filler tu 😆😆

merepek je laki sis tu.. barang dia dah cukup mantap ke sampai nak cakap mcmtu