hubungan

Sorry soalan agak 18sx sikit... Isteri pregnant dalam 7 minggu 5 hari..xpe ke lakukan hubungan acap kali dan lepas dalam?

13 Balas

Boleh tp jgn trlampau ksar.seeloknya tnya keadaan isteri adakah dia bersedia utk mlayan suami dri segi tersebut.klau dia kata sedia..suami perlu main peranan dgn berhati2 agar tidak terjadi sesuatu yg d ingini sperti pendarahan...dan lain2 msalah.sbb kndungan msih bru perlu d jaga dengan btol2

Sebaiknya bagi wife ruang sikit, Trimester pertama ni kadang mabuk ibu mengandung teruk sikit. Lagipun kandungan masih kecil, chances untuk keguguran, risiko ibu mengandung dpt infection dll tu sgt besar.

Ikut badan juga sbnarnya.. kalau isteri okay, suami pn kne main pranan juga. Jgn main trlampau ganas.. or xberhati2, kndungan masih bru.. so main selalu pn xde masalah. Buang dlm pn ok je..

Bersama blh tp jgn la terlampau kerap utk 1st trimester,sbb bru lg wife preggy.buang ke dlm ok je.takde mslh dkt baby pun.

Saye first thu prgnt 5 mggu kerap bersama . alhamdulillah skrg sy 12 mggu tkde ape blku cuma kne slow slow je . jgn lasak2

Kandungan bru lgi seelok nya jgn dlu...sb kita xtahu rahim tu kuat ke x?4 bulan keatas baru rahim tu nk kuat sikit...

saya dnasihatkan utk stop smntra. sbb brlaku pendarahan. mgkin smua xsama. tp bole slowly klu msih baru.

Doc sarankan klai first preggy better lepas 12w ke atas. Di awal kehamilan mcm2 boleh berlaku.

Doc ada ckp..awl2 jgn bsama lg..tgu 5 bln cmtu kdg ada yg x thn jd kguguran..

Doktor sarankan jgn bersama suami dulu,sbab kndungan masi baru..