Gigitan nyamuk ke

Sorry nk tanya . Ni nmpk mcm kesan gigitan nyamuk or kene cubit ye ? Sbb sy takut suami cubit baby je . Smlm dia yg jagakan baby . Pagi ni tgok ada merah2 mcmni . #pleasehelp #seriusnanya

Gigitan nyamuk ke
52 Balas

anak sy pun ade camni, dan hanya sy shj yg jaga waktu siang ke malam , suami jaga waktu mlm bila dia nak susu , jd kami aggap ia kena serangga atau kulitnya sedikit sensitif dgn kws kotor ,mungkin la ,da sapu mcm2 pun lambat nak surut .. mmg mcm ni la rupenya kat tgn dan kaki anak sy

nyamuk or semut sis. takkan laa suami nak cubit anak sendiri. mcm saya fully malam siang saya yg jaga. sbb suami kerja, kesian dia nak jaga malam. mmg penat tapi enjoy bila brjaga malam dgn baby. nanti lama2 rindu

nampak macam kesan gigitan serangga.. nanti bila merah nak surut nampak la timbul macam punat... nanti sis standby la ubat... dekat farmasi ada jual... minta untuk baby bawah stahun...insyaAllah cepat baik.. gatal tu..kesian dia

kesan gigit nyamuk tu sebab nampak timbul. jangan buruk sangka. jangan terlalu overthink sangat. cubit manja2 takkan la dah risau. takde istilah pun dera. melainkan cubit terlalu kuat sampai ada kesan lebam

saya rasa kesan gigitan serangga ataupun nyamuk..klau cubit lain die ade lebam lebam..sebb anak saya pown kdng kdng bila bangun tido penuh dkat lengan ..kdng tuyh sampai berair.m.

nyamuk or kena gigit dengan semut.. ank sy kadang2 selalu jugak jd mcm tu. tp x ad La besar mcm ni.. sy letak crim you baby je... 3 hari dh hilang..

Nyamuk tu sis,,bekas cubit bukan mcm ni,xbaik buruk sangka dgn suami sis tu sian dia

tngok tahu kesan gigitan nyamuk... klu cubit dah biru lebam.... tp kenapa ayah nye nak cubit ank sendiri pulak.... ape pun bersangka baik je lah sis....

anak saya kalau kene gigit nyamuk mcm tu. masa kecik lg teruk, smpai berair, saya siap bawak g klinik lg sbb besar sgt bintatnya 😂😂😂

Kadang2 hama pd tilam/ toto / bantal pun boleh jd camni kat kulit. Jgn kata baby, org tua pun akan jd merah2 yg sama.