lendir keputihan

Sorry nak tnya apa sbbnye eh klau bnyk sgt keputihan kluar.. apa yg prlu kita buat? #firstbaby #firstmom #ingintahu

3 Balas

biasenye sbb hormon pregnant and sbb makan benda or minum air manis .. lagi2 kalau kte kurang air masak and blh jd air kncg kotor and dpt jngkitn kuman. mcm sy keputihan dh jd warna hijau sbb makan mknn manis n mnum air manis hri2😆. dr dh bg ubt tp sy xpakai sbb nnti dy kuar balik. so sy biar je. cuci dengan air biasa lepastu lap jangan biarkan basah.. pstu mnum air msk bnyk ..

keputihan klau gau & berbau tu kita panggil GBS...Biasanya akn berlaritan smpai bersalin,.wktu bersalin doktor akn pntau kt hospital around 3 days cmtu

kalau xde bau, xde gatal, bukan warna hijau merah coklat, normal je. cuci je mcm biasa. cuci dgn air garam pon boleh.