Sakit tulang kemaluan

Hi sorry lah kalau title tu pelik sikit . Saya baru 34 weeks kerap sangat sakit tulang bahagian kemaluan . Nak jalan , nak duduk semua sakit . Normal ke ? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

9 Balas

Hehe samalah. Sy ni lagilah terkena ms 28week lg smpai skrg nk masuk 31week. Ya allah kak sakit sakit sakit sgt tk blh nk bgtau mcm mana. Bkn takat nk jalan nk duduk sakit. Nk pkai sluar dalam pun sakit 😂😂. Tny doktor diorg pun gelak. Normal sb rahim tgh nk berkembang katanya. 1st baby manalah ada pengalaman.

1y ago

normal je .. sy ni start 27w smpailah skrg 32w masih sakit .. tanya doc diorang ckp normal je sbb kepala baby dah kt bawah time tu ..

awak sama mcm sayaa nk pakai suar dlm skit sngt bila diri ..pinggang tu rse mcm dh xde hahahaaha ingtkan terseliuh rupanyaaa smua samaa ye sampai jumpa bidan .bidan kata nk berslin dah

sy pnh…smpai nk pkai suar x boleh nk tnduk.tp hilang camtu je.sy gtau nurse kk mase check up,dia nk sy refer dgn bhgian ape ntah sy lupa.sy kate biar la dulu,last2 ilang sndiri je

Dah sarat memang begitu. Mungkin baby dah nak masuk laluan. Tapi kalau nak confirm doktor je boleh tahu. Mommy pantau je kalau ada tanda nak bersalin terus ke hospital ye

sama. kalau sya sakit bhgn tu, sya selalu tekan2 kat tulang mcm urut. pandai juga hilang kejap sakitnya. mgkn sbb penat berdiri, berjalan, buat aktiviti seharian....😝🤣

1y ago

kadang2 letak bantal celah kangkang pun x best. rasa sesak nafas pula bila perut rasa penuh🤣🤣dugaan mengandung hari ke hari berbeza2....hari2 penat...tba2 pandai sakit badan yg mcm penat buat kerja banyak. tapi x pun 🤣🤣🤣

Normal , sbb baby dah kat bwh . Dye menekan , saya mcm tu jugak . Kalau dah baring nak bgon tu , masyaallah bole menangis rasa nya . Perit mcm kena siat² 😅

1y ago

Tu laa . Dah masuk tm3 ni , mmg semua sakit .. hehee

Normal lah tu. Tulang pelviks dlm proses nak longgar.

normal sbb baby dh mula nk engage

normal jee