Cara bayi tidur

Soalan saya, macam mana cara nak bagi bayi tidur sendiri tanpa ngempeng/nipple di mulut. Bayi dah 7 bulan tapi klu tak ngempeng mmg takkan tidur walaupun mmg dah mengantuk sangat, dia akan menangis smpi merah padam. Saya ada kelas tambahan sblah mlm smggu 3 kali dan akan blik lewat, bayi saya rutin akan masuk tidur antara 7:30 - 8 mlm tapi utk tiga hari ni akan drag sampai lewat yang akan kacau mood dia esok hari. Mungkin mommies boleh share tips berguna.

1 Balas

Ada try bg puting tiruan tu x sis

5y ago

Masa dia umur 3-4 bulan ada guna pacifier tapi tu pun dia tak berapa nak, after nak masuk 6 bulan mmg dia tolak langsung taknak. Kadang dia bukan nak menyusu sangat pun lebih kepada nak something dekat mulut dia layan mata sampai tidur.