Tempoh Period Kembali Semula Selepas Bersalin

Soalan paling lazim dan sering ditanya mak-mak lepas bersalin salah satunya adalah bila agakya period akan datang balik. Lain orang lain tempohnya. Ada yang datang semula awal, ada yang 6 bulan pun masih tak datang-datang. Mummy yang dah bersalin, cuba kongsi dengan kami berapa lama period anda datang semula lepas bersalin.

Tempoh Period Kembali Semula Selepas Bersalin
55 Balas

baby 6 bln sy belum period

belom period..baby almost 1thn

8mo ago

kalau fully breast feed memang secara teori, sepatutnya macam tu. Disebabkan oleh hormon prolactin tinggi, kesannya sama ada period tak datang langsung ataupun period jadi tak teratur. Kalau macam ibu saya, memang dia tak period utk tempoh setahun lebih. Setiap kali (6x) beranak.

48days after delivered

3 bulan lepas bersalin

2 bulan lepas bersalin

7 bulan lepas bersalin

4bulan lps bersalin

10 bulan bru dtg

Setahun sebulan

lepas 3 bulan